Begrebsliste

Paradise Hotel- en moderne ungdomsserie

Langt de fleste unge mennesker har stiftet bekendtskab med fænomenet Paradise hotel- et realityprogram som tv3 gang på gang sender. Derfor drejer denne uges medietorsdag sig også om dette populære program. Som de fleste andre realityshows bygger Paradise Hotel på et plot, hvor det er det menneskelige eksperiment er i centrum i det falske forudsætninger for det sociale. Prograqmmerne bruger tid, udfordring og fristelser til at gøre programmerne mere spændende.

 

Spillet i programmet handler om at vinde præmien på 500.000 kr. sammen med sin partner. Til at starte med bliver fem piger og fem drenge anbragt på et luksushotel i Mexico, hvorefter spillet begynder. En for en stemmes deltagerne hjem, hvorefter det ender med, at kun et par står tilbage og skal bestå troskabstesten, for at parret kan dele pengepræmien.

Programmet som et spil

Programmet Paradise Hotel er bygget over et plot, hvor der kræves, at producenterne af programmet hele tiden skaber nye muligheder i spillet. Ofte ser man at det bliver vildere og vildere plots, hvilket bland andet ses i de første afsnit af den nyeste sæson (2017), hvor de af deltagerne skal indgå et giftemål på første dag. Flere gange i løbet af en sæson gør deltagerne i Paradise Hotel hinanden opmærksom på, at det er et spil, f.eks. hører man i flere sæsoner spillerne bruge en spilmetafor, hvor de siger: Vi spiller jo spillet, vi er jo ikke på badeferie”. Ligesom spillerne bruger spilmetaforer gennem programmerne, bruger planlæggerne også motiver som belønning og straf – dette ses f.eks., da vinderen af miss Paradise vinder en belønning. For at skabe spænding for seerne krydres spillet med masser af intriger, ligesom begivenheder som f.eks. miss Paradise og mr. Paradise tillægges stor værdi. Gennem serien ser man, at musikken i høj grad skaber spænding.

Genren i Paradise Hotel

Programmet Paradise Hotel spiller på flere genrer, f.eks. ses en snert af dokumentargenren, når man ser interviews med deltagerne. Sideløbende er introen til programmet opbygget ligesom en tv-serie til unge mennesker. her ses en tredeling af skærmen, hvor der vises forskellige billeder af de medvirkende, samtidig med, at deres navn bliver nævnt.
Deltagerne er ligesom i flere ungdomsserier udelukkende nævnt ved fornavn. Introen spiller på det seksuelle, samtidig med ungdomsserien, hvor man ofte ser personerne præsenteret i en tredelt skærm ligesom i Paradise Hotel, mens karakterene er nævnt med fornavn som om det er en rolle de spiller.

Gennem programserien er der et fokus på opdelingen mellem kønnene, ligesom deltagerne betegner sig selv og deres medspillere som drenge og piger, som om der er tale om voksne mennesker.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Begrebsliste