Johannes Ewald- Rungsteds Lyksaligheder. En Ode

Æg – en æstetisk skildring af moderskabet

skaermbillede-2018-01-04-kl-14-42-26

 

Her på bloggen tager vi nu fat på en moderne digtsamling fra 2017.

Ved første øjekast kan denne æstetiske digtsamling af Shekufe Tadayoni Heiberg virke dobbelttydig. Titlen på værket er Æg – men hvad dækker det egentligt over? Æg kredser om emner som graviditet og moderskab med en poesi, som på en særlig måde er styret af biologiske termer, hvilket også ses hos forfatterinden Solvej Balle.

Stilen er præget af moderne, eksperimenterende træk: gentagelser, som skaber en rytme og prosaisk stil, der ikke tager hensyn til faste rim og digte, der ikke er bundet af fast længde og form. Derudover indgår naturen og det biologiske som centrale virkemidler fx i denne strofe: “At dele er at hele” – der sansynligvis henviser til celledelingsprocessen i menneskekroppen. Fælles for mange af digtene er også, at de indeholder humor, fx som bagsidedigtet: “Et æg er en bolig, møbleret, minibaren fyldt op”.

Bogens publikum er særligt den gravide kvinde og den nybagte mor. Da bogen skildrer de tanker og oplevelser, som den vordende og nybagte mor har denne periode, hvor hun mærker sin krop, der forandres og den psykiske og fysiske påvirkning på hende. De temaer der rører sig i samlingen er også knyttet til dette. Men når vi læser værket, tænker vi ligeledes på temaer som det biologiske ur, livets cyklus, seksualitet, forholdet mellem naturen og mennesket, og for den sags skyld den menneskelige natur.

I dette henseende har værket meget interessant at byde på og giver et vigtigt indblik i netop denne periode i menneskelivet.

 

skaermbillede-2018-01-04-kl-14-42-12

Indlægget er sponsoreret af Forlaget Uro

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Johannes Ewald- Rungsteds Lyksaligheder. En Ode